Ritalin (Methylfenidaat)

over ritalinHieronder vindt u meer informatie over Ritalin

 


Ritalin

Ritalin is van origine een medicijn dat gebruikt wordt voor het behandelen van AD(H)D. De werkzame stof methylfenidaat stimuleert het brein zodat de gebruiker zich velen malen beter kan concentreren. Ook geeft het extra energie zodat de gebruiker zich voor een langere tijd kan concentreren zonder moe te worden. Ritalin zorgt voor extra dopamine in het brein wat belonend werkt. Dit geeft een fijn en tevreden gevoel bij de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat u plezier ervaart in hetgene waar u mee bezig bent en u zich niet gaat vervelen. Daarom is dit middel perfect voor mensen met AD(H)D.

Echter hebben mensen die deze stoornissen niet hebben óók profijt van dit medicijn. Zowel doktoren, IT’ers als studenten maken gebruik van het medicijn Ritalin. De reden hiervoor is dat het hun helpt tijdens het werk of de studie om hun tijd optimaal te benutten. Doktoren maken soms dagen van meer dan 12 uur. Studenten studeren soms nachten door. Ritalin helpt hun hierbij. U hoeft namelijk niet een concentratiestoornis te hebben om de symptomen daarvan te ervaren, iedereen heeft hier namelijk wel eens last van. Laat dit nu net op een moment zijn waarin u dit niet uitkomt. Ritalin is hier het perfecte hulpmiddel voor. U zult het uiteindelijk zelf moeten doen, maar met een hulpmiddel als Ritalin zijn vele dingen mogelijk. U haalt de volle honderd procent uit uzelf en bent zo in staat om uren lang goed werk te leveren.

Hoe Ritalin gebruiken?

U kunt Ritalin het beste in de ochtend of vroeg in de middag gebruiken. In de ochtenduren heeft het medicijn namelijk meer effect op uw lichaam dan in de avonduren. Voor het beste effect is het verstandig om eerst te eten voordat u uw Ritalin inneemt. Het gebruiken van Ritalin kan tijdelijk de eetlust onderdrukken waardoor het lastiger wordt om tijdens gebruik goed te kunnen eten. Langdurig gebruik van Ritalin gaat vaak ook gepaard met licht tot matige gewichtsverlies. Door goed hierbij te eten verhoogd u de effectiviteit van het medicijn waardoor u een betere concentratie krijgt en de eventuele bijwerkingen minimaliseert. Ook het drinken van voldoende water is belangrijk.

Ritalin is een medicijn waarvan de werking eigenlijk steeds beter wordt. Voor de eventuele bijwerkingen krijgt het lichaam namelijk een steeds betere tolerantie, terwijl de werking op de concentratie nagenoeg gelijk blijft. Sommige mensen ervaren op het begin klachten van de maag of onrust gevoelens, deze bijwerkingen nemen met de tijd af. Andere mensen hebben hier vanaf het begin al geen last van. Soms kan de reden voor de onrust gevoelens ook te maken hebben met het feit dat u al voor een té lange tijd in dezelfde houding zit. Door het medicijn heeft u namelijk niet goed door dat u bijvoorbeeld al 4 uur non-stop aan het lezen bent. Door tussendoor even te bewegen kunt u gemakkelijk van die onrust gevoelens afkomen.

Gemiddeld werkt één tablet Ritalin drie tot vijf uur. Het is handig dat u bijhoudt wanneer u uw Ritalin heeft ingenomen. Op die manier kunt u precies timen wanneer u een volgende tablet kunt nemen. Als u per ongelijk twee tabletten binnen een erg korte tijd slikt is dat niet erg, maar dan kan dit ervoor zorgen dat uw concentratie tijdelijk juist slechter wordt. Tenzij u een tolerantie heeft opgebouwd voor het medicijn en u daadwerkelijk meer nodig heeft. Als u dagelijks gebruik maakt van dit medicijn en u wilt hiermee stoppen, dan is het verstandig om dit niet in één keer te doen. Door dit medicijn rustig af te bouwen heeft u geen last van de mogelijke ontwenningsverschijnselen.

Tip: Gebruik geen vitamine C – dus ook geen multivitaminen – vóór of tijdens het gebruik van Ritalin, vitamine C remt namelijk de werking van Ritalin.

Twijfelt u nog ergens over of heeft u vragen? Neem dan hier contact met ons op.

Protected by Copyscape